World of Tanks: Wargaming Boss: "World of Tanks трябва да продължи вечно "

На GDC 2017 шефът на Wargaming Виктор Кисли говори за минали грешки. Първо и преди всичко обърканата актуализация на Рубикон за World of Tanks. В същото време обаче той също вярва в дългосрочния успех на World of Tanks, дори това да е голямо предизвикателство.

Шефът на Wargaming Виктор Кисли говори с колеги от Polygon на GDC 2017 в Сан Франциско за минали грешки и планове за бъдещето на игрите World of Tanks и World of Warships. Той също така призна за грозни неуспехи.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

World of Tanks - Рубикон не беше толкова голям

Един от най-тежките неуспехи в историята на World of Tanks беше актуализацията 9.12 (по-рано 10.0) "Рубикон " в края на 2015 г. Актуализацията трябва да донесе нови карти и режим на игра, наречен Rampage, който позволява ограничени повторни раждания като състезател War Thunder. Имаше и артилерийски удари за призоваване и дори газови удари за изваждане на вражеския екипаж.

Тогава газовата атака беше отменена отново, тъй като „обгазяването“ на хора в игра за танкове и Втората световна война вероятно беше твърде неуважително и лошо балансирано. След това дойде терористичната атака срещу Париж през ноември 2015 г. и поради съображения за благочестие една от двете нови карти, картата на Париж, беше премахната от пластира.

Остава режимът на вилнеене, при който човек може да спечели изключително добър танк Т-22. Това беше много силно и трябва да се счита за награда за най-добрите играчи. Но някои гилдии изневеряват и калдърят заедно взаимно договорени победи, за да получат супер танковете бързо. След това режимът на вилнене беше премахнат на по-късна дата и играчите, особено руснаците, бяха ядосани години, според Кисли.

World of Tanks: Похвала вместо тролове

Като последица от провала на Рубикон, Кисли радикално възстанови екипа. Досега екипът щеше да е тясно свързан с Беларус, със седалище в Минск и доста слабо разбиране на английския език. Така Кисли вкара нови хора в екипа и направи всичко по-международно.

Всичко отне години, но сега екипът на Wargaming е много по-добър в отговор на заявките на играчите и подобряване на играта. Според Виктор това се вижда от факта, че играчите играят повече от преди. Но дори според собствения опит на Виктор може да се види подобрение.

Големият шеф играе World of Tanks по час всеки ден под истинското си име. Това е известно и той винаги получава петнадесет съобщения от играчите. В миналото това бяха предимно оплаквания, обиди и тролове. Днес той щеше да чуе предимно благодарности и похвали.

Повече свобода за военни кораби и военни самолети

Част от променената корпоративна стратегия на Кисли е, че той иска да има по-малко пряко влияние върху своите разработчици. Особено с издънката на кораба World of Warships, босът твърде много настоя, че новата игра трябва да бъде като World of Tanks с кораби. В ретроспекция това беше грешка, защото много играчи обърнаха гръб на World of Warships след първия успех.

Екипите за разработчици вече имат по-голяма свобода и трябва сами да решат как да развиват по-нататък игрите по отношение на обратната връзка с играчите и желанията на общността. Като цяло, Wargaming 2017 ще се фокусира основно върху водещия World of Tanks.

World of Tanks: "Зимата идва и не е свършила! "

Плановете за World of Tanks през 2017 г. включват цялостен графичен ремонт на играта. Това трябва да е готово до август и по този начин да поддържа World of Tanks в състояние за в бъдеще. Кисли за това:

“Разбрахме, че World of Tanks може да продължи вечно. Но трябва да се подготвим за дълга зима. Зимата идва и няма да си отиде. Но това е добър проблем. Подходът трябва да бъде да се направи игра, която да бъде изложена като пирамидите от векове или хилядолетия. "

Също така интересно: World of Tanks - танковете разрушават сексуалните подобрители

Източник (и): Полигон