WoW: След Shitstorm и заплахи със смърт този адон е безплатен отново

Добавката "Mythic Dungeon Tools " в World of Warcraft отново е безплатна. Причината обаче не е толкова добра.

Преди няколко дни докладвахме на MeinMMO за добавката за интерфейс Mythic Dungeon Tools (MDT). Това е полезен инструмент за много играчи на WoW. Авторът е направил части от добавката изискуеми и по този начин предизвика огромна буря. Предполага се, че дори е имало смъртни заплахи.

Какво е Mythic Dungeon Tools? Добавката е много популярна в общността "Mythical + ". Тя ви позволява да планирате подземни маршрути точно с няколко щраквания и да ги споделяте с цялата група или други играчи. Така всички играчи могат да видят предварително как трябва да се подходи към подземието и кои групи ще бъдат изоставени или събрани заедно. Като цяло, изключително популярен инструмент, който е оценен от много геймъри.

Тъй като характеристиките на добавката трябваше да струват пари, имаше много критики - а вероятно и заплахи.

Какъв беше проблема? След като създателят на добавката, Nnoggie, бе написан по време на поток от зрителите, че най-накрая трябва да актуализира MDT, той изпусна нервите си в потока. Той обясни, че всъщност трябва да му платите за това, ако искате да използвате добавката.

Малко след завършеното състезание "Първо в света ", дойде актуализацията за MDT. Данните на съществата липсваха, така че играчите ще трябва да платят за това, ако искат тази функция отново.

Общността реагира гневно: Реакцията от общността беше бърза. Само няколко часа по-късно някой публикува „Manbaby Dungeon Tools“, за да отмъсти на Nnoggie. В същото време над Nnoggie се разрази истинска глупост, защото много потребители на добавката се оплакаха.

Повече новини за World of Warcraft можете да намерите тук:

  • Датата на издаване на "The Burning Crusade Classic" изтече
  • Дори след седмици, зоната на крайните игри Shadowlands все още е подслушвана
  • "Първо в света " - убийството струва в размер на 46 000 евро

Nnoggie се извинява, чувства се ужасно

Какво се случи сега? Почти 4 дни след инцидента, Nnoggie вече публикува изявление и обърна компонента за плащане от Mythic Dungeon Tools. В извинение той пише:

Промените, които направих в MDT по отношение на NPC и картографските данни, се връщат обратно. Възстановяванията могат да бъдат получени чрез съобщения на Patreon или [email protected]

На хората, които искат MDT да продължи: Каня ви да работите отново върху MDT на този адрес:

Извинявам се на хората от моята общност, които ме подкрепиха през годините - разочаровах ви и съжалявам. Отнемането на нещо от MDT никога не е било честно за вас и сега го виждам. Прецаках го.

Честно казано, никога не съм затруднявал хората да не ме харесват, но това, което видях от общността на WoW през последните няколко дни, е нещо, което никога не съм мислил, че ще видя и ми помогна. много тъмно място Надявам се, че с помощта на моето семейство и приятели мога да се измъкна от това, но в момента не минава ден без лоши мисли.

Бях жертва на масов тормоз, включително някои клеветнически кампании в социалните медии и новинарските уебсайтове, които публикуваха фалшиви екранни снимки на новини, които никога не съм писал. Сравниха ме и ме определиха за изнасилвач, женомразец и бях жертва на спам атаки, доксинг и получавах съобщения, опитващи се да ме накарат да се самоубия или да насоча заплахи със смърт.

Някои от тези атаки започнаха още в първата надпревара в света.

Искам това да спре.

В резултат на това MDT отново е безплатен. Ако обаче твърденията на Nnoggie за някои геймъри са верни, това е друг тъжен пример за инциденти в интернет, които отиват повече от стъпка твърде далеч. Защото само защото някой вече не предлага добавка за интерфейс, този човек никога не трябва да става жертва на подобни заплахи.

Какво мислите за тази история?

Източник (и): wowhead.com