WoW: Пач 9.1 изглежда наистина добре и не разбирам омразата

Много играчи се оплакват от Patch 9.1 на WoW: Shadowlands, въпреки че все още не е там. Но Кортин от MeinMMO е уверен и обяснява защо.

BlizzCon вече е преди малко повече от седмица и бавно прахът от нова информация за World of Warcraft: Shadowlands and Patch 9.1 Chains of Dominion се е уталожил.

Но докато много от вас изглеждат недоволни от кръпката - което предполагат поне много коментари във форума и подредактирането на WoW - аз съм напълно доволен. Patch 9.1 предоставя всичко, което очаквах от актуализацията.

Но нека да разбия това в детайли.

Sanctum of Dominion - още 10 босове

В основата на кръпка 9.1 Вериги на господството ще бъде Светилището на господството; нов рейд с общо 10 босове.

Преди всичко Blizzard прави много тук, въпреки че нападението Schloss Nathria вече беше доста добро. Ако слушате общността тук, общото мнение изглежда е, че Schloss Nathria е най-добрият "първи нападение ", който World of Warcraft някога е имал в добавка.

Светилището на господството получава 10 босове - като замъка Натрия.

Очаквам с нетърпение факта, че тук ще има много неща и че в къщата има наистина големи парчета със страхотни герои като Kel ’Thuzad и Sylvanas Windläufer.

Друг рейд с 10 босове е доста обширен, обещава вълнуващо състезание "Първо в света " и в същото време достатъчно съдържание за играчи като мен, които обичат да обират нормални и героични.

Разбира се, все още не знаем дали битките са толкова готини като тези от Schloss Nathria. Но само броят на шефовете предполага, че светилището на господството също ще бъде интересно за няколко месеца, ако балансът е наполовина прав.

Историята - Андуин само Артас 2.0?

Също така е обичайно да се чете, че авторите на истории за Blizzard вече не могат да измислят нищо и че старите идеи просто ще бъдат объркани отново. Критиката е свързана главно с най-новия кинематографичен "Königsgram ".

Трансформацията на Андуин като слуга на тъмничаря е подигравателно отхвърлена от някои като "Arthas 2.0 " или "Arthas, но поръчана на Wish ". Това върви ръка за ръка с критиката, че човек изважда стари камили, вместо да върти история.

И точно тази точка на критика не разбирам. Разбира се, Андуин на сегашната си позиция е нещо като Arthas 2.0. Точно в това беше смисълът на цялото начинание. Тъй като първите Lich Kings (Ner ’zhul, Arthas и Bolvar) не донесоха желаните резултати за тъмничаря, сега Anduin беше превърнат в оръжие.

Само Arthas 2.0 - Да

...

и не.

Това не е "въображаемо " или "рециклиране " - а следващата логична стъпка за целите на тъмничаря. Той усъвършенства своите методи, става по-мощен и упражнява повече контрол.

Повече за това можете да намерите в нашия обширен анализ на видеото.

Mega-Dungeon Tazavesh - Какво друго искате?

Освен нападението има и ново подземие. Tazavesh ще бъде "мега-подземие ", така че размерът е по-скоро малък нападение за 5 играчи. Става въпрос за медиаторите и таен пазар, където медиаторите търгуват всякакви неща.

След това втората част е диво преследване, за да се спре особено амбициозен посредник, който се опитва да използва мощна реликва от Азерот.

Тук има гласове, които вярват, че Tazavesh изобщо не се вписва в историята на Patch 9.1. И това всъщност е вярно, точно както тогава Мехагон не отговаряше на актуализацията на Nazjatar.

Tazavesh е за медиаторите.

Но не е задължително. Tazavesh може да бъде хубав "B-сюжет " и както разработчиците разкриха, мегаподземието е предвидено да бъде в контраст с доста тъмния сюжет на кръпка 9.1.

В лапите на тъмничаря има и забавно, цветно съдържание, а не само депресивна мрачност.

Мега подземието означава и добри неща за играчите в дългосрочен план. Тъй като най-късно с Patch 9.2, трябва да приемем, че Tazavesh ще влезе в ротацията под формата на две нови "Mythic + " подземия и по този начин ще разшири наличния подземие от 8 на 10.

Това е от полза за всички, които обичат да допълват митичните ключови камъни и искат повече разнообразие.

Пакт кампания, душевна връзка и др

В допълнение към двата големи парчета съдържание за групи, има и ново съдържание за самостоятелни играчи. Малката подзона на Korthia продължава кампаниите на пакта, носи нови уникални и ежедневни куестове в нова област със свежа история.

Има и домашни любимци, стойки и други колекционерски предмети. Така че в основата на колекционерския рай, както вече беше случаят в Shadowlands досега.

Предходните функции на пакта също ще бъдат разширени. Душевните връзки получават нови умения, медиите стават по-силни и дори може да има няколко напълно нови медии.

Има и нови комплекти за всички пакети.

Изпробваната преди това система за репутация (известна още като слава) се запазва. С 40 нови нива на слава има напредък, който трябва да бъде отключен отново. Закъснелите не трябва да чакат дълго, те могат да наваксат до последната точка.

Тук има малко за оплакване. Преживяването на нещо ново всяка седмица и укрепването малко по малко беше положително преживяване - поне за мен. О, и ние също активираме мухи.

Повече за WoW: Shadowlands можете да намерите тук:

  • Едно малко изречение разгневи играчите на WoW
  • Борбата срещу Силвана ще промени Shadowlands
  • Ще получите тези страхотни монтажи за вашия пакт в кръпка 9.1

Разбира се, все още има редица неизвестни фактори. Така че е напълно възможно някои от нововъведенията да бъдат по-малко, отколкото се смята сега.

Ако Torghast получи само 2-3 нови козметични артикула с нисък шанс да падне, тогава го виждам като доста черен.

Датата на пускане също все още е несигурна. Дори и да съм много оптимист, не бих очаквал издание преди края на май - вероятно в края на юни.

Това трябва да покаже, че пандемията на короната е причинила няколко закъснения в екипа на WoW. Но честно казано, мога да живея с него, защото това оставя достатъчно време, за да спечелите малко от всички награди, които вече са налични в Shadowlands.

Първо и най-важно обаче съм уверен. Това е така, защото Shadowlands е по-популярен от много от предишните добавки. Според мен разработчиците вървят по доста добър начин със Shadowlands - така че защо да променят формулата, когато малките ощипвания са всичко, от което се нуждаете?

Но как виждате цялата работа? Какво очаквате с нетърпение и какво вече е досадно в Patch 9.1?

Дотогава ще получите безплатно един от най-страхотните монтажи.