WoW: Как да стигна до ...? Чудесно ръководство за всички места

Загубен ли си в World of Warcraft и не знаеш как да стигнеш до определено място? Това ръководство обяснява как да стигнете до там за всяко важно място.

Светът на Warcraft е голям. Много голям. Нищо чудно, защото с 8 разширения Azeroth се разраства отново и отново, има нови континенти, планети и дори цели размерни нива. Но да превключвате напред-назад между отделните местоположения понякога не е толкова лесно. Особено новодошлите или завърналите се биха могли да се почувстват съкрушени от всички портали и изисквания.

Отново и отново можете да прочетете въпроса как да стигнете до местоположение X или зона Y в различните чат канали. Защото не всичко е интуитивно достъпно.

За да ви помогнем малко, имаме чудесно ръководство, което обяснява кратко и кратко как да достигнете до всяка по-голяма площ.

Обясняваме основното активиране за всяка област и предлагаме още по-прости алтернативи. Имайте предвид обаче, че алтернативите са предназначени предимно за герои, които вече са отключили областта.

съдържание

 1. Как да стигна до Аргус?
 2. Как да стигна до Дренор?
 3. Как да стигна до Outland?
 4. Как да стигна до Мехагон?
 5. Как да стигна до Зандалар?
 6. Как да стигна до Nazjatar?
 7. Как да стигна до Northrend?
 8. Как да стигнете до Kul Tiras?
 9. Как да стигнете до Орибос?
 10. Постоянни портали и съкращения
  1. Портали в Stormwind
  2. Портали в Оргримар

Как да стигна до Аргус?

Аргус беше последната зона на разширяване на "Легиона ", той е независима планета. Тук има многобройни редки врагове с играчки, стойки, както и някои интересни куестове. Но Argus е в самия край на цикъла на играта Legion, поради което са необходими някои изисквания за отключване на Argus за първи път.

 • Характерът трябва да е поне ниво 45
 • Успех: Обединение на островите (приятелски настроени към всички 5 фракции на Разбити острови) и последващо отключване на световните куестове в Кадгар в Даларан
 • Завършването на куестовата поредица „Легионерите“ започва в Даларан близо до Кадгар на мястото за кацане
 • Завършване на сценария „Атака на счупения бряг“, който следва
В Аргус има какво да се направи - ако успеете да стигнете до там!

Ако всичко това е изпълнено, отидете при Даларан във Виолетовата цитадела към Кадгар и приемете куеста "Ръката на съдбата ". Следвайте това търсене, защото в края той ще ви отведе директно до Аргус. Там трябва да продължите да играете малко, за да отключите телепортите.

Ако сте отключили Аргус по този начин, можете да се върнете там по всяко време чрез телепорт в Даларан (Разбити острови). След това ще намерите златния телепорт на мястото за кацане на Крас.

Как да стигна до Дренор?

Draenor е собствен свят и местоположението на разширението "Warlords of Draenor ". По принцип има няколко начина да стигнете до Дренор.

За първи път си струва да попълните линията на куеста. Ако вашият герой е под ниво 50, говорете с Chromie в Stormwind City или Orgrimmar, за да стартирате Draenor Timewalking. След това автоматично има куест и той ви отвежда до Дренор.

Ако вашият герой вече е над 50 ниво, можете да приемете куеста "Военачалници на Дренор: Тъмният портал " на дъските за обяви в градовете на Ордата и Алианса. Можете също така да пътувате ръчно до Blasted Lands и да приемете куеста директно от Khadgar.

В Дренор има гарнизон - и много повече.

Във всеки случай след това играете интро сценария и стигате до гарнизона си в Дренор, който накрая предоставя и огнище на гарнизон, с което винаги можете да се върнете бързо.

Ако не искате да играете интро сценария, можете да използвате и специален трик. Дренор и Пандария са свързани с магически кръг от столове. Когато сте в Пандария, посетете Безвременния остров на изток. Отидете до координати 70/77 и се потопете. Ще намерите подводна пещера с кръг от столове. Седнете на един от столовете и след това кликнете върху огъня в средата, за да бъде телепортиран директно до Дренор (Горгронд).

Тази пещера ви телепортира направо до Дренор.

Алтернативи: Има няколко възможности да стигнете до Дренор по-късно.

 • Garrison Hearthstone винаги ще ви отведе до вашия гарнизон в Draenor веднага щом го получите.
 • Играчите на Mage могат да отворят портал към Draenor.
 • В порталната камера на вашата столица (Orgrimmar или Stormwind) има портал към Draenor (буря щит или бойно копие).

Как да стигна до Outland?

Outland е местоположението на разширението "The Burning Crusade ", първият аддон от WoW.

Ако сте под ниво 50, можете да започнете ходенето по време за "Горящият кръстоносен поход " в Chromie в Stormwind или Orgrimmar. В този случай куестът ще ви отведе направо до Outland.

Но можете също да говорите с маг пред стаята на портала (Orgrimmar) или в магьосническата кула (Stormwind) и да кажете, че трябва да се явите на Outland. След това той ви телепортира директно на полуостров Ад.

Shattrath - сърцето на Outland.

Алтернативи: Има два алтернативни начина да стигнете до Outland след това.

 • Играчите на Mage могат да отворят портал към Outland.
 • В порталната камера на вашата столица (Orgrimmar или Stormwind) има портал към Outland (Shattrath).

Как да стигна до Мехагон?

Mechagon е остров от кръпка 8.2 и предлага много джаджи, монтажи и Mechagnome като ново състезание. Можете да ги намерите на континента Кул Тирас, ако пътувате на запад през морето от Долината на бурята.

За да стигнете до Мехагон за първи път, първо трябва да завършите въвеждащата линия за търсене около Nazjatar. След това можете да отидете в Boralus (Alliance) или Dazar ’alor (Horde), за да приемете последващото търсене. Гоблини или гноми говорят за това и трябва бързо да разпознаете търсенето. Тя иска да пътувате до Тирагард Саунд и да изследвате мистериозна стая.

Оттам пътят е линеен. Завършете веригата за търсене и накрая ще кацнете безопасно на остров Мехагон.

С Pascal можете по-късно да изградите телепортери, за да се върнете бързо в Мехагон.

Алтернативи: Има редица други начини да стигнете до Мехагон.

 • Можете лесно да летите до Мехагон от Кул Тирас. Можете да направите това чрез захващане, ако сте отключили точката на полета, или летите ръчно с полетна стойка.
 • Изгражда "Изключително безопасен транспортер: Мехагон " в Мехагон. Ще отключите рецептата, докато играете там. Транспортерът се консумира, докато се използва, но може да си струва да държите няколко под ръка.

Как да стигна до Зандалар?

Зандалар е континентът, доминиран от Ордата на експанзията "Битка за Азерот ". Тук се развива голяма част от действията за играчите на Орда.

Как да стигнете до Zandalar като играч на Алианса: Играчите на алианса неизбежно ще трябва да прокарат военната кампания напред.

Малко по малко отключвате 3 бази на Зандалар, които можете да контролирате от командния си кораб в Боралус. Това е единственият начин да стигнете до Зандалар като играч на Алианса. Без базите и тяхното активиране това не е възможно по друг начин.

Dazar ’Alor, сърцето на Zandalar.

Как да стигнете до Зандалар като играч на Орда: Играчите на Орда започват своето пътуване в Оргримар и трябва да говорят с (тогавашният) военачалник Силванас Вятърникът там. След това продължава към Натанос и Талисра, които имат специално задание. В края на сценария има куест "Zuldazar " и стигате до Zandalar.

След това играчите на Орда могат да накарат маг да им създаде портал директно до Dazar ’alor или да премине през портала към Dazar ’ aor в самата портална стая на Orgrimmar.

Как да стигна до Nazjatar?

Nazjatar е важна област от разширението "Битка за Azeroth " и е въведена с кръпка 8.2. Тук се развива действието около кралица Азшара. Също така има много постижения, за да се сдобиете с конници, играчки и домашни любимци в Nazjatar.

Nazjatar има редица изисквания, на които играчите трябва да отговарят, за да влязат в него за първи път. Ти трябва:

 • Достигнато ниво 50
 • Изпълнихте куеста "Съюзът на Кул Тирас " (Алианс) или "Съюзът на Зандалар " (Орда) и отключихте световните куестове на кораба на вашата фракция
 • Отключени всичките 3 бази във вражеска територия (начало на военната кампания)
Nazjatar - една от зоните за разширяване на BfA.

След това в Boralus (Alliance) или Dazar ’alor (Horde) автоматично ще получите куеста " Offensive of the Wolf "или " Command of the Warchief ".

Попълнете съответната серия от куестове и след няколко мисии ще бъдете в Назджатар. Тук трябва да пуснете историята, докато не отключите постоянен портал. Веднага след като това бъде постигнато, можете отново и отново да се връщате в Назджатар през порталната камера в Боралус (Алианс) и Дазар алор (Орда).

Как да стигна до Northrend?

Northrend е местоположението на разширението "Wrath of the Lich King " и се намира в северната част на световната карта. Има няколко начина да стигнете до Northrend.

Как да стигнете до Northrend като играч на Алианса: Играчите на алианса могат да стигнат до Northrend чрез няколко кораба, които пристигат и заминават от съответното пристанище на всеки няколко минути.

 • Корабът в пристанището Стормвинд плава в Борейската тундра.
 • Корабът в пристанището Менетил (блатата) отплава във Воещия фиорд.
Даларан е центърът за пътуване в Нордренд.

Как да стигнете до Northrend като играч на Орда: Играчите на Horde също имат две възможности, в зависимост от това къде искат да попаднат в Northrend.

 • Цепелин от Оргримар лети в борейската тундра приблизително на всеки 3-5 минути.
 • Летящ кораб близо до Долен град (Тирисфал, Брил) лети във Воещия фиорд. Имайте предвид, че за това трябва да сте в "старата " версия на Tirisfal. След ниво 50 районът е опустошен. На картата е отбелязан дракон (Zidormi). Говорете с нея, за да докладва стария Тирисфал.

Алтернативи: Northrend може да бъде достигнат чрез няколко опции.

 • Играчите на Mage могат да отворят портал към Northrend (Dalaran).
 • В порталната камера на вашата столица (Orgrimmar или Stormwind) има портал за Northrend (Dalaran).

Как да стигнете до Kul Tiras?

Кул Тирас е континентът, доминиран от Алианса в разширяването на "Битката за Азерот". Тук се развива голяма част от действията за играчите на Allianz.

Как да стигнете до Kul Tiras като играч на Алианса: За да стигнете до Kul Tiras за първи път, ще трябва да изиграете интро изживяване на Battle for Azeroth. Той трябва да започне сам от себе си в Stormwind, след като достигнете ниво 10. Първото търсене се нарича "Час на разплата" и иска да говорите с Матиас Шоу в пристанището на Штормград..

След това търсенето и курсът са много линейни. Просто следвайте мисиите с битката за долния град и бягството от затвора, докато не отключите в Кул Тирас в края.

След това кораб от Stormwind отива постоянно за Kul Tiras, а порталната стая в Stormwind също има портал за Boralus.

Kul Tiras - Играчите на Алианса имат портал.

Как да стигнете до Kul Tiras като играч на орда: Играчите на Орда неизбежно ще трябва да прокарат военната кампания напред.

Малко по малко ще отключите 3 бази на Кул Тирас, които можете да контролирате от командния си кораб в Боралус. Говорете с капитана си след съответното активиране. Това е единственият начин да стигнете до Кул Тирас като играч на Орда. Без базите и тяхното активиране това не е възможно по друг начин.

Как да стигнете до Орибос?

Орибос е столицата на експанзията на "Shadowlands". Пътят до Oribos е основно линеен и първото активиране се случва - горе-долу - автоматично. Нуждаете се от текущото разширение "Shadowlands ".

Всичко, което трябва да направите, е да завършите въвеждането на Shadowlands. Това започва с търсенето "Леден призов " от ниво 48 в Оргримар (Орда) или Штормград (Алианс) и след това работи линейно. Пътувате първо през портал до Icecrown и след това към Maw. Просто изпълнете всички предлагани куестове и следвайте историята. Във всеки случай се озовавате в Орибос, откъдето можете да продължите да планирате пътуването си до Сенчестите земи.

Oribos е центърът в Shadowlands.

Алтернативи: Има и други маршрути до Shadowlands.

 • В порталната камера на вашата столица (Orgrimmar или Stormwind) има портал за Oribos.
 • Играчите на Mage могат да отворят портал към Oribos на ниво 60.

Можете да намерите още ръководства за WoW тук:

 • Бързо до ниво 60 - с водача за турбо ниво
 • 5 планини от Shadowlands, които можете лесно да отглеждате
 • Завърнали се или новодошли в WoW? Всичко, което трябва да знаете

Постоянни портали и съкращения

Тъй като World of Warcraft е изключително голям, разработчиците са вградили и множество фиксирани портали, до които можете да достигнете чрез съответната си столица. В Orgrimmar (Horde) и Stormwind (Alliance) има множество портали, които правят пътуването по-удобно. Отключвате тези портали с течение на времето, например при изкачване на определени стъпала или когато историята е напреднала достатъчно далеч.

По принцип има смисъл да свържете Hearthstone със Stormwind или Orgrimmar. Оттук, благодарение на многобройните портали, има най-краткият път до (почти) всички области.

Портали в Stormwind

Двете местоположения на портала в Stormwind.

Камерата на портала е лесно да се намери в Stormwind. Отидете до магическия квартал и след това до магьосническата кула. Изкачете се до върха и преминете през големия портал. Тогава сте в порталната камера. Съкращения има в следните области:

 • Нефритна гора (Пандария)
 • Шатрат (извън страната)
 • Пещери на времето (Калимдор, Танарис)
 • Екзодар (Калимдор)
 • Dalaran (Northrend)
 • Азсуна (Разбити острови)
 • Орибос (Shadowlands)
 • Боралус (Кул Тирас)
 • Щитът на бурята (Дренор)

Има и джентълмен на 1-во ниво на кулата на магьосника, който може да ви отведе до полуостров Hellfire (Outland), ако желаете.

Порталната камера има много съкращения.

Освен това в северната част на града има редица портали. Тези портали са свързани главно с разширението Cataclysm, но могат драстично да намалят времето за пътуване. Тези портали се отключват чрез куест линии и са достъпни веднага след като разнесете историята достатъчно далеч в съответната област на Катаклизъм.

Порталите Cataclysm предлагат много бързи маршрути до далечни места.

Порталите са:

 • Twilight Highlands (Източни кралства)
 • Vashj ’ir (Източни кралства)
 • Deepholm (Водовъртеж)
 • Улдум (Калимдор)
 • Хиджал (Калимдор)
 • Портали в Оргримар

Портали в Оргримар

Двете места на портала в Оргримар.

Порталната камера в Ордата в Оргримар е малко по-добре скрита, но основно предлага същите опции като порталите в Алианса. Отидете до входния тунел Orgrimmar, който води към града. Вълшебен пазач стои до голяма врата, пазейки тунела към порталната камера. Ще намерите лесен достъп до следните места, веднага щом напредъкът и нивото на търсенето са правилни. В главната камера има следните портали:

 • Dalaran (Northrend)
 • Нефритна гора (Пандария)
 • Зулдазар (Зандалар)
 • Азсуна (Разбити острови)
 • Орибос (Shadowlands)
 • Сребърна Луна (Източни кралства)
В порталната камера има всичко важно в Оргримар.

Ако слезете по стълбите отляво на входа, ще стигнете до по-малка стая с допълнителни портали. Там отива на тези места:

 • Военно копие (Дренор)
 • Пещери на времето (Калимдор, Танарис)
 • Шатрат (извън страната)

В северната част на града ще намерите и някои портали към районите на разширението на Катаклизма. За тях обаче трябва да сте играли мисиите на съответното разширение достатъчно далеч, за да могат да бъдат отключени.

Тези портали водят към зоните на Катаклизма.

Порталите водят до:

 • Twilight Highlands (Източни кралства)
 • Vashj ’ir (Източни кралства)
 • Deepholm (Водовъртеж)
 • Улдум (Калимдор)
 • Хиджал (Калимдор)

Липсва ли ви място в списъка, което не е споменато тук? След това ни уведомете в коментарите и ще актуализираме ръководството.