Прекалено високите цени на PS5 остават в eBay - продавачите се възползват от недостига

Ако искате да си купите конзола PS5 на eBay, трябва да ровите дълбоко в джоба си. Цените от 700 до 1000 евро не са необичайни.

Какво се случва в eBay? В момента много играчи търсят оферти за закупуване на новата PlayStation 5 на Sony. Тук-там при търговците на дребно пристигат нови конзоли. Като на 3 декември в 4-та вълна на PS5.

Но офертите са ограничени и се разпродават за минути.

Глупавото нещо? Хората, които успяха да получат една от желаните игрови конзоли поради недостига на конзоли, след това ги продават в eBay. Те ги отнемат от хора, които просто искат да играят и ги държат пред носа си за понякога повече от два пъти по-висока от покупната цена.

PS5 се предлагаше в eBay за до 2500 евро, пет пъти повече от първоначалната цена. Поради това много геймъри и читатели тук на MeinMMO настояват тези дилъри да спрат прекомерните цени.

Как изглеждат офертите?

Това показва eBay: Ако просто потърсите “PS5 ” в eBay, там ще намерите редица предложения. Ако сортирате по “новопоставен ”, ще видите конзоли, закупени днес, 3 декември, и вече се поставят “в залива ”.

Някои от тях ще бъдат достъпни само от 19 декември.

Тези предложения не крият факта, че конзолите все още са в оригиналната си опаковка и дори са запечатани. Понякога можете да прочетете ясно, че самите купувачи все още очакват пристигането на поръчката си и след това искат да я изпратят директно.

В търговете можете да четете изречения като:

“Купено от известен търговец на електроника. Доставката е обявена за 18 декември. Изпращането ще се извърши не по-късно от следващия работен ден след получаване на плащането от DHL. "

"PS5 току-що пристигна, така че е на разположение СЕГА "

"Датата на доставка, потвърдена от онлайн магазина Expert, е в седмица 51. Следователно, това е последната възможност да вземете PS5 преди Коледа. "

"PS5 беше само разопакован и функционално тестван - веднага достъпен! "

За много хора, които просто искат да играят PS5, това е проблем. Тъй като тези "препродавачи " купуват конзолата само за да я продадат на по-висока цена. Тъй като не се предлагат от големите дилъри, те се възползват от недостига.

Какво казва eBay за него?? Тези "проблеми" около търговията с PS5 не са нови. Съобщихме за това на 25 ноември. По това време играчите вече призоваваха eBay да забрани прекомерните цени.

След това ние от MeinMMO помолихме eBay за изявление по въпроса. На 25 ноември ни беше казано, че eBay вече отговори тази година с нова политика за лихварството на цените. Това обаче се отнася само за необходимите артикули или неща за ежедневна употреба.

Отдаваме голямо значение на разумните цени и се уверяваме, че най-новите разработки по всяко време са в съответствие с насоките на eBay. Когато случаят не е такъв, ние предприемаме съответните действия. За тази цел тази година въведохме политика за лихварството на цените.

Този принцип обаче се прилага само за артикули, които се считат за необходими или като артикули за ежедневна употреба и само тези артикули могат да бъдат отчетени като прекомерни цени. Тъй като Playstation 5 не отговаря на това изискване за ежедневни жизнени нужди и не се използва извънредна ситуация, този принцип не се прилага тук.

Отговор от eBay на запитване от MeinMMO

Ако сте имали късмет и сте успели да се сдобиете с конзола на Amazon по време на 3-тата вълна на PS5, сега може да имате имейл от търговеца във входящата си поща. Amazon има добри новини за датата на доставка на поръчаните конзоли PlayStation 5.