Шефът на Xbox казва, че има "печеливш план " срещу PS5 за Xbox Series X

Шефът на Xbox Фил Спенсър изглежда уверен в това как ще се справи Xbox Series X с PlayStation 5. Той се чувства по-добре, особено след като се запозна с точните спецификации на PS5, казва Спенсър. Той говори за цената, датата на стартиране и стартовите игри за Xbox Series X и как се сравнява с PS5.

Откъде идва информацията? Фил Спенсър говори в подкаст от IGN за състоянието на новия Xbox, който е планиран за края на 2020 г..

Ето какво казва той за цената на Xbox Series X:

Чувствам се комфортно с цената, с която можем да започнем. Удовлетворена съм от цената и производителността, които получаваме за Series X. Изключително съм уверен в цялостния пакет.

Фил Спенсър

Спенсър не даде точна цена. Той каза, че "имат широко отворени очи" и искат да видят какво прави Sony с цената на PS5.

Sony и Microsoft дебнат това, което другата компания прави по отношение на цената.

Спенсър казва, че има "печеливш план" за конзолата. Целта на Microsoft е:

  • да останете много пъргави по отношение на цената
  • Намиране на цена, която отговаря или надхвърля очакванията на феновете
В проучване на MeinMMO за максималната сума пари, която клиентите биха похарчили за PS5, по-голямата част от участниците (41%) изтеглиха прага на болката от 499 евро.

Спенсър се почувства още по-добре, след като видя спецификациите на PS5

Ето какво казва Спенсър за сравнението с PS5: Спенсър не търси конфликт със Sony, той не е приятел на "Console Wars ", но разбира се сравнението с PS5 е очевидно.

Изглежда уверен:

Когато най-накрая видяхме публичното стартиране [на PlayStation 5], се почувствах още по-добре относно собствения ни избор на платформа. Очаквах, че и аз ще се чувствам така.

Спенсър похвали архитекта на PlayStation 5 Марк Черни за иновациите в PS5 в аудио дизайна или SSD: „Това беше впечатляващо“, но посочи силните страни на неговата платформа.

При Xbox Series X е приложен цялостен подход, от процесора до графичния процесор до RAM, архитектурата на скоростта, латентността и съвместимостта надолу. Щеше да отнеме години на Microsoft, за да стигне до точката.

Това казва той за датата на пускане: Спенсър потвърди намерението си да приведе Xbox Series X към празничния сезон 2020. Производството в Китай ще започне отново след блокирането на короната. В момента не изглежда, че ще има промени.

Китай по-очевидно е рано да се справи с C-19 и можете да видите фабрики да работят отново.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter Туитът даде ясно да се разбере през декември: Новата конзола работи и е съвместима с Xbox One.

От хардуерна страна беше ясно, че Xbox Series X е готов, когато го прибере вкъщи за тест, каза Спенсър.

Xbox One имаше твърде много игри за стартиране

Това казва той за стартовите игри: Тук Спенсър изглеждаше доста уклончив. Той каза, че когато става въпрос за инерция на конзолата, не става въпрос за един ден, а за силни игри, които идват през цялото време.

Xbox One би имал твърде много игри в деня на стартирането. Не помага, ако през първия ден 8 играчи са навън.

Halo Infinite ще бъде там за стартирането на Xbox Series X.

Преди избухването на пандемията се предполагаше, че 2020 г. на видеоиграта ще бъде определена от битката за първото място на следващото поколение конзоли между PS5 и XBox Series X. В момента това състезание изглежда е на заден план. Можете да прочетете цялата информация от нас за Xbox Series X с версия, спецификации, цена и игри тук.

Източник (и): YouTube (IGN отключен), Gamespot, Gamingbolt