Контролерът на Xbox One получава проста функция - геймърите смятат, че е страхотно

С програмата Xbox Insider Microsoft върна функция към Xbox One, която много геймъри все още знаят от Xbox 360. Мнозина се надяват функцията да дойде и в Xbox Series X.

За коя функция става дума? По това време Xbox 360 имаше функцията, че можете да извадите диска от конзолата с бутона Y на контролера. Сега предстои пускането на новата Xbox Series X, която ще бъде най-мощната конзола досега.

Функцията звучи много просто, но много фенове отдавна настояват тази опция да бъде достъпна и на Xbox One. Защото това засега не е възможно на Xbox One. Вместо това трябва да натиснете бутона за изваждане достатъчно пъти, за да може дискът да напусне конзолата.

Много геймъри намират това за досадно. Други също критикуват факта, че бутоните на Xbox One вече не реагират правилно в даден момент и следователно искат функцията обратно.

Какво се крие зад актуализацията? С нова актуализация Microsoft вече изслуша плейърите: С актуализацията вече има възможност за натискане на бутона „X“ на контролера на началния екран на Xbox One. След това конзолата изважда диска. Сега Sony разкри интересна функция за новия си контролер Dualshock 5.

Xbox One Update връща проста функция - геймърите са развълнувани

Какво казват играчите: Играчите са развълнувани от Reddit. Мнозина са пропуснали тази функция от Xbox 360 и сега хвалят хода за връщане на тази функция.

Потребителят на Reddit ChiMaste_Panda пише в официалната тема:

Аааа, дните на 360 най-накрая се върнаха и обичам, че се върнаха!

Източник: Reddit

Потребителят YungExodus също пише в същия пост на Reddit, че актуализацията идва в точното време, а именно "точно навреме за конзолите NextGen. "

Rockstar Leopard обяснява, че в един момент бутонът на Xbox One ще реагира само умерено добре, актуализацията може да помогне тук, като извади диска и реши проблемите. Има и напълно нова възможност за хората, които използват адаптивния контролер: Тук е възможно за първи път директно да извадите диск.

Но има и критични гласове. Някои потребители се чудят на ентусиазма и казват: "Това беше характеристика на Xbox 360 " и не разбират шумотевицата на останалите потребители.

Xbox One - Отключете актуализациите и участвайте в програмата Insider

Xbox One получава актуализация, която носи функция, която много потребители са чакали: функцията за изваждане с контролера.

Актуализацията вече достъпна ли е за всички?? В момента актуализацията е достъпна само като бета функция. Това означава: Само играчи, които участват в програмата Xbox Insider, могат да използват новата функция. Ако искате да използвате функцията сега, трябва да направите следното:

  • Отидете до Xbox Store в Xbox.
  • След това погледнете в полето за търсене "Xbox-Insider-Hub " .
  • На продуктовата страница на “Xbox Insider Hub ” сега избирате Купуване / Инсталиране.
  • След това стартирате приложението и изберете "Вътрешно съдържание ".
  • След това под Система изберете опцията за визуализация на Xbox One Update и изберете или Участвайте, или Управлявайте.
  • След това можете да изберете пръстена за предварителен преглед.

Какво представлява пръстенът за предварителен преглед в Xbox One Update Preview?

Ако искате да участвате в програмата Xbox Insider, трябва да изберете пръстен за предварителен преглед: Вие избирате кои актуализации искате да получавате. За това обаче важат определени изисквания, които могат да бъдат намерени и в официалните често задавани въпроси на Microsoft (чрез Microsoft.com):

  • Алфа: Само много малки групи хора могат да участват тук и само с покана. И без това не е от значение за повечето играчи.
  • Бета: Ако сте член на програмата Xbox Insider от поне 3 месеца и имате ниво на опит 5 или по-високо, можете да участвате в бета версията.
  • Делта: Ако сте били с нас от месец и сте достигнали поне ниво 1 в програмата Insider, тогава можете да участвате в Delta. Програмата Delta ви дава достъп до ранни актуализации на системата.
  • Омега: Няма значение от колко време сте в програмата Insider. Актуализациите в канала Omega също са на път да бъдат официално пуснати.

Има ли други начини да получите актуализацията? С програмата Insider Micrsoft тества нови функции за Xbox One. Ако актуализацията върви добре, актуализацията също ще бъде официална. Дотогава трябва да имате търпение, ако не искате да участвате в програмата Insider.

Всичко за новата Xbox Series X можете да намерите в нашата обзорна статия. Тук обобщаваме цялата важна за вас информация за Xbox: