Xbox Series X: Преглед - това е колко добро е следващото поколение за мултиплейър фенове

Тествахме за вас Xbox Series X и Series S на Microsoft. По време на теста, нашият редактор Патрик Фрийз обърна специално внимание на социалните функции, които конзолите предлагат на мултиплейър плейъри. Той също така сравнява времето за зареждане на мултиплейър заглавия между двете нови конзоли.

Ние от MeinMMO получихме двете конзоли от следващо поколение от Microsoft, Xbox Series X и Series S. В моето разопаковане разопаковах Series S и X вместо вас, сложих ги един до друг и показах известното сравнение на бананите.

Но не исках да се спирам на разопаковането.

Веднага след като получих пакетите, пръстите ми сърбяха, за да изпробвам накрая конзолите. И как се почувствах, най-накрая мога да споделя с вас.

Какво да очаквате от ревюто:

С това ревю искам да ви покажа колко съм доволен като MMO плейър с новите Xbox Series X и Series S. Тествах за това

 • социалната зона с гласови чатове, групови покани и интерфейс
 • технологичната област с време за зареждане, аксесоари и предимствата и недостатъците на следващото поколение в мултиплейър заглавия
 • През следващите няколко дни MeinMMO ще тества повече мултиплейър игри на Xbox Series X и Series S за вас

съдържание

 1. Колко добри са социалните характеристики на конзолите?
  1. Гласов чат с приятели
 2. Колко удобен е потребителят на интерфейса?
  1. Моят малък акцент - бутона за споделяне
 3. Каква е скоростта при зареждане на мултиплейър?
 4. оборудване
 5. Какви са предимствата и недостатъците на следващото поколение в MP заглавия?

Колко добри са социалните характеристики на конзолите?

За мен като MMO / мултиплейър играч има някои функции, от които се нуждая в конзола и които трябва да работят възможно най-лесно. Не искам да прекарвам часове с настройките на парти чат, искам да включа конзолата, да поканя приятели и да играя с тях.

За вас, аз разгледах отблизо как се представят Xbox Series X и Series. Колко лесно е всъщност да играете мултиплейър с приятели или да чатите до игрите си?

Има ли някакви разлики с Xbox One X.? Що се отнася до социалните функции, последният ген и настоящият ген са равни. Xbox One X и новите серийни конзоли не отнемат нищо тук. Така че, ако идвате от космоса Xbox и вече сте се запознали подробно със социалните функции, можете да пропуснете този раздел и да отидете директно в областта на технологиите.

Тъй като играчите на Xbox ще се чувстват като у дома си след старта на Series X или S. Започвате в обичайната си среда за Xbox с начална страница, гласови чатове, преки пътища и обичайните социални функции. По отношение на технологиите обаче се случи много.

Гласов чат с приятели

Колко лесно мога да поканя приятели или да създам група?? Поканяването на нови или съществуващи приятели на парти / група е детска игра. Дори за някой, който никога не е притежавал Xbox, контролите са интуитивни.

Натискате бутона за ръководство на контролера (бутона Xbox) и се приземявате директно в интерфейс с най-важните функции. На второ място има раздела "Хора ". Тук можете да видите с един поглед:

 • Кой е онлайн в момента?
 • Кой какво играе?
 • Кои клубове са активни в момента? (Това са места за срещи в общността за чат и игра на различните игри)
 • С кого играх за последно??
 • Хората търсят
 • и групово търсене

Така че имам най-важните функции за създаване на групи с един поглед. И това само след 2 щраквания на бутона (бутон за насочване, след това RB за смяна на раздели)

С онлайн приятели можете директно да видите на коя платформа са онлайн в космоса Xbox и какво правят там. Пример: Friend Pascal в момента играе Dragon Ball Z: Kakarot, докато Fiffy чака на началната страница и вероятно е отворен за игра.

За да започна гласов чат, трябва само да избера съответния човек и да го поканя. Това работи и с няколко души, които след това просто са поканени по същия начин.

Отне ми по-малко от 3 минути, включително стартиране на конзолата, да поканя приятели в група.

Друг плюс е, че винаги можете да изберете партито чрез менюто с водачи. Във всяка игра или меню имате групата на една ръка разстояние само с 2,3 щраквания и можете да заглушите или заглушите останалите с помощта на пряк път.

Гласовият чат прави това наистина добре: Знам го от компютъра, когато седя с приятелите си в Teamspeak и изведнъж телефонът звъни или кучето ми лае. След това искам бързо да заглуша микрофона си. Същото е и с груповите чатове в Xbox. Възможността да се намеся бързо и директно да убия микрофона или звука е изключително важно за мен. И тук наистина ме убеждават Xbox Series X и Series S. Смелостта не може и не трябва да бъде опростена. Бързо натиснете бутона за ръководство, изберете партията и след това натиснете бутона за заглушаване, в този случай "Y ".

За автора: Патрик направи пауза с конзолите от Sony и Microsoft след PlayStation 2. Той не използва PS3, PS4 или Xbox 360. Едва с пускането на Red Dead Redemption 2 той отново си купи конзола. Това беше през август 2018 г. Оттогава, освен вълнуващата западна титла, той играе и игри като Forza Horizon, GTA Online, PUBG и Fortnite. Той използва този опит и изискванията към MMO заглавията като основа за този преглед.

Колко добро е качеството на гласа? Качеството на връзката зависи изцяло от това кой микрофон използвате вие ​​и другият човек. Ето защо не искам да формирам обща преценка тук. В теста на Xbox Series X и Series S говорих с колегата си Tobias Veltin от GamePro, който също тества Xbox Series X и S, чрез гласов чат.

Използвах слушалките си за смартфон и можех да разбера добре Тобиас - той използваше слушалки Xbox, които включвате в контролера. Той също така ясно ме разбра със слушалките ми за смартфон.

Връзката беше придружена от слаб шум и не беше толкова ясна, колкото телефонно обаждане. Шумът вероятно идва от мобилните ми слушалки - ще трябва да си взема нови слушалки тук. Но когато става въпрос за игри, също е важно да разберете другия човек, да можете да разговаряте помежду си или да извиквате тактики в разгорещените битки на стрелците. И партийният чат вече е силен за това.

Ако не сте доволни от силата на звука, можете да използвате миксера, за да настроите колко силно да се сравняват гласовете на хората в чата с игрите. Перфектно, ако искате да скриете партньора за разговор, докато играете игри с катсцени, без да се налага да заглушавате целия чат.

Колко лесно мога да включа слушалки?? Включването на слушалки е ужасно лесно. Току-що го пробвах и свързах слушалките за вграждане с вградени микрофони, които използвам и за мобилния си телефон. Безжичният контролер има връзка за 3,5 мм жак за тази цел. Просто го включете и звукът ви е в ушите или можете да говорите чрез микрофона, прикрепен към кабела на слушалките, ако има такъв.

Ако искате, все още можете да регулирате в настройките на Xbox дали звукът също трябва да продължи да се предава към телевизора, или само слушалките да се използват за възпроизвеждане на звук.

С подходящ адаптер можете да свържете "нормални" слушалки към контролера. Като алтернатива, обърнете внимание на специални слушалки Xbox. Преглед на най-добрите игрални слушалки 2020 можете да намерите тук.

Можете да свържете слушалки директно към контролера Xbox под контролната подложка

Групите остават? Заедно с Tobias тествах дали групите могат да се въвеждат автоматично автоматично след рестартирането. Така че в сценария: Вие разговаряте с приятел през гласовия чат и след това той трябва да рестартира конзолата за момент. За съжаление той не се присъединява автоматично към групата след рестартирането, но трябва да бъде поканен от вас или да създаде нова.

Но това би било страхотна, незадължителна функция за групи, които така или иначе обединяват сили веднага, когато влязат в мрежата.

Мога ли да говоря с приятели на Last-Gen и PC? Да, работи без проблеми и точно както между новите конзоли. На компютър можете лесно да се присъедините или да създадете парти с помощта на приложението Xbox. Това работи с текстов и гласов чат. Функцията е достъпна и между Xbox One X и Xbox Series S | X. Тествах и двете за вас и нямах проблеми.

Per
 • Лесно за стартиране
 • Лесно е да поканите приятели
 • Възможни са и различни платформи
 • Интуитивно, начинаещите разбират веднага
 • По желание наслагване, за да можете да видите кой говори в игрите
Контра
 • Лек шум, чут в теста (трябва да бъде тестван допълнително)
 • Груповите чатове не се присъединяват автоматично отново след рестартиране на конзолата

Колко удобен е потребителят на интерфейса?

Когато изпробвах интерфейса, обърнах внимание колко лесно се ориентирате. Всичко е там, където търсите и можете бързо да намерите важната функция?

Колко лесно е да се ориентирате? Търсенето на очевидните неща е изключително лесно. На началната страница, веднага след настройването на конзолата за първи път, ще видите изчистеното меню с цветните му плочки.

 • "Бързи съвети " отваря меню с най-важните въпроси като споделяне на екранни снимки или игри в облак
 • "Xbox Game Pass " ви отвежда директно към общия преглед на игрите, които се предлагат в "Netflix за геймъри "
 • "Моите игри и приложения " ви показва кои заглавия вече сте закупили или инсталирали и можете да играете на вашата конзола
 • "Настройки " води директно до опции, които засягат вашия акаунт, системата или свързаните устройства. По-лесна работа с лупа, субтитри или гласов изход също можете да намерите тук
 • В допълнение, прегледи на дейностите на приятели, Microsoft Store за допълнителни покупки на игри, най-добрите приложения и други раздели

След това специални настройки като избор на ръчен IP или тестване на интернет връзка могат да бъдат намерени малко по-дълбоко в настройките. Трябва да кликнете върху няколко менюта.

Това го прави идеален за MMO играчи: Всички функции, които искам да видя, са ми представени директно чрез водача, който може лесно да бъде достигнат на контролера. В прегледа на човека можете да търсите имена на играчи, да ги добавяте или да ги каните. Така че, ако току-що разтърсих карта в Call of Duty с играч, който не познавам, мога да го поставя директно в списъка с приятели чрез краткото меню. По този начин мога да осъществя ценни контакти много лесно и не е нужно да го правя усилено, използвайки много менюта или търсения.

Дори постиженията, които искам да ловя, вече съм постигнал или все още са пред мен, могат да бъдат намерени само с 4 щраквания.

Това, което също намирам за важно: Когато съм в средата на сесия в PUBG или CoD, понякога имам нужда от бързо, ясно меню за социални проблеми. И ръководният бутон на контролера Xbox ми дава това веднага. Ако приятел ме покани в гласов чат, докато съм в мач, мога да се присъединя към чата с шепа кликвания и да продължа да играя веднага.

Това всъщност не ме изважда от мача и с още едно щракване върху бутона за ръководство веднага се връщам в играта, ако се случи нещо важно. Тъй като извиканото наслагване заема само една трета от екрана. Така че все още мога да виждам какво се случва на останалата част от екрана и да виждам противници или други действия, докато съм в бързото меню на конзолата. Ако интерфейсът беше направен още по-прозрачен, още по-малко щеше да избяга от играта.

Интерфейсът заема това място в работеща игра, когато е извикана

Това се забелязва с интерфейса: Всичко се чувства супер бързо. След като щракнете върху функции, няма забележимо време за изчакване. Новите SSD дискове на конзолата вършат наистина добра работа тук. Когато щракнете върху нещо, това се случва веднага. И точно така го искам от конзола, която се присъединява към "следващото поколение ".

Моят малък акцент - бутона за споделяне

Бутонът за споделяне е малък акцент, който забелязах, докато го тествах. "Старият " контролер на Xbox все още нямаше това. Ако натисна бутона, правя екранна снимка, която след това се качва. Ако държа бутона натиснат, записвам видео. За мен никога не е било толкова лесно на конзолата да улавя важни успехи, плячки или победи чрез екранна снимка или видео и да ги споделя с приятели.

Какво го прави още по-добър: Мога да преглеждам, запазвам, изтривам и споделям снимки и видеоклипове на мобилния си телефон веднага в приложението Xbox.

Per
 • Важни функции директно на началната страница
 • Менюто Guide лесно достъпно и с много функции
 • Супер бърз интерфейс, който реагира мигновено
Контра
 • Ръководният интерфейс в играта може да бъде по-прозрачен

Каква е скоростта при зареждане на мултиплейър?

Когато тествах скоростта и времето за зареждане, аз наблегнах много на това колко бързо съм в играта. Сценарият: конзолата е изключена, искам да играя мултиплейър заглавие или MMORPG сега - колко време минава, преди наистина да съм вътре?

И тук мога да ви кажа, че всичко се случва наистина бързо. Понякога дори не ми отне минута, за да премина от изключено състояние в сватовство.

Какво е времето за зареждане на интерфейса, мултиплейър и стартиране? Тук в апартамента си се боря с много бавна интернет връзка. Така че по отношение на времето за зареждане бих могъл да използвам само две игри за директно сравнение между Series X и Series S. Това са PUBG и Fortnite.

Използвах хронометъра, за да запиша времето, необходимо, докато кацнах на съответните заглавия в търсенето на играта от началото на конзолата. Защото това е важното за мен като MMO / мултиплейър играч: Искам да играя СЕГА - колко време трябва да кацна в екшъна?

Можете да видите тук в сравнение времето за зареждане от натискане на бутона за ръководство на контролера (за стартиране на конзолата) до влизане в търсенето на игра.

 • PUBG на Xbox Series S 1 минута и 5,16 секунди
 • PUBG на Xbox Series X 1 минута и 1,02 секунди
 • Fortnite на Xbox Series S 50,12 секунди
 • Fortnite на Xbox Series X 47,16 секунди

Конзолата беше напълно изключена преди всяко стартиране.

През следващите няколко седмици ще предоставим сравнителни тестове за други игри. Поради ограниченото време за изпитване и интернет връзката, засега сме се фокусирали само върху две заглавия.

оборудване

Когато извадите Xbox Series X или Series S от кутията, всичко необходимо е включено.

 • Конзолата
 • Един контролер
 • Захранващ кабел
 • HDMI кабел за свързване към телевизора или монитора
 • Батерии за контролера
Разопаковахме Xbox Series X и Series S за вас и ги заснехме на снимки

Но какво ще кажете за други аксесоари и как ги свързвате?

Колко лесно е да се свържеш? За преглед свързах клавиатурата и мишката към USB порта на Xbox Series X и S..

И двете конзоли веднага разпознаха клавиатурата (Logitech G15). С това бих могъл да навигирам и през менюто. Мишката обаче не беше разпозната.

Не съм забелязал случай, в който да имам абсолютно необходима клавиатура. Е, потребителите с наистина дълги пароли биха могли да го използват, за да си помогнат при влизане.

При самите игри зависи от разработчиците дали можете да свържете нормални устройства като компютърни клавиатури и мишки. Някои игри като Call of Duty: Modern Warfare поддържат въвеждане на конзолата с клавиатура и мишка, но след това ви позволяват само да се състезавате срещу други играчи, които също играят с клавиатура и мишка..

Научете повече за аксесоарите на Xbox Series X и Series S
Кои "стари " аксесоари могат да бъдат свързани? Microsoft обяснява:
„Всеки официално лицензиран аксесоар Xbox One, свързан към вашата конзола чрез USB или безжично, ще работи на Xbox Series X. Той също така поддържа всяка слушалка, която се свързва към 3,5-милиметровия порт на вашия Xbox Wireless контролер.“
Някои слушалки с оптичен кабел може да изискват актуализация на фърмуера, за да поддържат аудио за игри и чат през USB на Xbox Series X..
Ако сте големи фенове на MMO, тогава разширяването на паметта за Xbox Series X вероятно е точно за вас.

Какви са предимствата и недостатъците на следващото поколение в MP заглавия?

За плюсовете и минусите визирам това, което е важно за мен като мултиплейър играч. Колко време трябва да чакам, докато се заредят големи светове и колко красиво изглеждат всъщност? Какво да очаквам по отношение на производителността, когато купя новата конзола?

Какви са предимствата на Next Gen в MMO и мултиплейър заглавия?

 • Още FPS - важно за стрелците, които разчитат на високи стойности на FPS, също важно за MMORPG
 • По-висока разделителна способност, за да съответства на популярните в момента 4K телевизори, които геймърите имат в хола си
 • Функцията за бързо възобновяване връща играчите към игрите им още по-бързо - там, където последно са спрели
 • Голям фактор за удобство - 4K резолюции с 60 FPS излизат от кутията, което е значително по-малко от моя компютър за игри

Какви са недостатъците на следващото поколение в MMO и мултиплейър заглавия??

 • Оскъдно място за съхранение - 364 GB за Series S за игри, 802 GB за Series X за игри
 • Игрите, които се играят в 4K, понякога имат по-дълго време за зареждане на текстурите
  Забележка: Series S води до по-кратко време за зареждане, тъй като в някои игри не зарежда 4K текстурите, а по-малки резолюции

Обмисляте ли да влезете в космоса Xbox, но все още не знаете коя от конзолите да получите? Тук ще ви покажем кой си заслужава малката Xbox Series S.

Като мултиплейър фен, какво мога да играя веднага при старта?? Microsoft направи всичките си игри от последното поколение обратно съвместими, така че да можете да ги играете на Xbox Series X и S. С изключение на няколко игри на Kinect. Изборът от над 100 заглавия е достъпен чрез Xbox Game Pass. Има няколко акцента за феновете на мултиплейър:

 • Кучета за наблюдение: Легион
 • FIFA 21
 • Fortnite
 • Съдбата 2
 • Море на крадците
 • Съоръжения 5

Тук подчертаваме страхотните мултиплейър игри и други заглавия, които ви очакват в Xbox Series X и S.

Сега искате да знаете колко добре се справят игрите на Xbox Series X и S.? Можете да научите повече за производителността на конзолите в тестовете, проведени от нашите колеги от GameStar и GamePro

 • Александър Кьопф класифицира следващото поколение за PC геймъри в GameStar - Как е следващото поколение в сравнение с компютър за игри?
 • Тобиас Велтин пише в теста на GamePro: "С Xbox Series X, Microsoft създаде истинска и технически впечатляваща игрална машина "

Заключението на Патрик

Досега като фен на MMO и мултиплейър бях убеден в Xbox Series X и S. При моите тестове често отнема по-малко от минута, за да кацна в играта ми след стартиране на конзолата. След това отнема около 3 кликвания повече, за да намеря приятел в моята игра и в гласовия ми чат, за да започнем мултиплейър заедно. Забележимо дългите часове на изчакване бяха голям трън в очите ми с Last-Gen, който обаче все още се подхранваше от твърди дискове. Като самопризнат PC геймър, виждам огромно предимство тук: удобство. Сядам на дивана, стартирам Xbox Series X или S чрез контролера си и след секунди съм точно в играта.

Освен това конзолите са едва чуваеми по време на работа и не привличат вниманието. Настройването и ориентирането към Next-Gen е парче торта и интуитивно - дори хора, които не са имали конзола преди, могат да се ориентират бързо.

Просто е невероятно да можете да играете игри в 4K и при 60 FPS на тази малка, удобна кутия. Скоро ще разберете от нас на MeinMMO как големите MMORPG и MMO играят точно на следващото поколение.

Патрик Фрийз

Редактор в MeinMMO

Как ви харесва следващото поколение от Microsoft? Ще вземете ли Series X или S за игра или предпочитате различна платформа? Все още ли ви липсва тази функция, която би могла да ви убеди, или сърцето ви просто е отдадено на PlayStation или на компютъра? Кажете ми в коментарите още тук на MeinMMO.