Xbox обещава игри в облак на iOS - но нищо не работи без вашата собствена конзола

Xbox Cloud Gaming работи безупречно на устройства с Android с добра мрежа, но потребителите на iOS с устройства на Apple досега са гледали в тръбата. Но сега има приложение, което позволява игри в облак на iPhone и iPad. Поне някак.

Какво е Xbox Cloud Gaming? Xbox Cloud Gaming е услугата за стрийминг на игри на Microsoft. Това ви позволява да играете над 100 игри от вашия Xbox Game Pass чрез поток на вашето мобилно устройство. Това работи изключително добре на Android - както отбеляза нашият автор Юрген Хорн. Ако връзката за данни работи - трябва да е 4G или LTE - нищо не пречи на мобилните игри.

Преди това не беше възможно на устройствата на Apple. Apple блокира приложения за стрийминг на игри като Stadia или Xbox Cloud Gaming. Но сега има специална функция, с която приложението за iOS за игри в облак все още работи.

Колегите от Kotaku са тествали приложението Apple за игри в облак и тук сме обобщили техния опит и допълнителни отзиви от общността за вас тук.

В iOS все още се нуждаете от конзола Xbox.

Ето как сложните игри в облак работят на устройства на Apple

Какви са изискванията? Според Kotaku първо се нуждаете от следните изисквания за облачни игри на iOS:

  • iOS 12 (дори ако самото приложение изисква само 10)
  • Интернет връзка от 10mbps или LTE, 4G или равна на 5G
  • Конзола за Xbox One (Xbox Series X / S също ще работи по-късно)

Защо ми трябва Xbox? Последната точка се различава по-специално от версията за Android. Тъй като игрите се стартират от тази конзола, докато версията за Android не изисква конзола и можете да играете игрите от Game Pass директно от сървърите на Microsoft. Строго погледнато, версията на iOS изобщо не е игра в облак, а „само“ функция за дистанционно възпроизвеждане.

Game Pass сам по себе си е достатъчен за Android.

Това все още звучи добре, какъв е проблемът?? Според Котаку дотогава нещата са били наред. Трябва само да се регистрирате в Microsoft и да свържете Xbox с приложението. След това можете да активирате "Remote Play" и теоретично да пуснете потока от игри на телефона на Apple от конзолата. Но за автора на Kotaku тук започнаха проблемите:

  • Отнема няколко минути, докато потокът се синхронизира с мобилния телефон. Може да се случи случайно да прекъснете връзката.
  • Трябва да свържете контролер към смартфона чрез USB или Bluetooth. По-старите контролери на Xbox обаче не могат да се свържат с iPhone. След това в Kotaku беше свързан PS4 контролер, който иронично работи. Но тъй като там нямаше бутон за Xbox, той не можеше да се върне в главното меню и трябваше да се върне към конзолата.
  • Авторът на Котаку имаше силна мрежа в апартамента си в Ню Йорк, но дори там потокът не беше безупречен и имаше многократно заекване.
  • Поне с LTE мобилната скорост мобилните игри едва ли са възможни

Като цяло, функцията за облачни игри на iOS изглежда е в зародиш, поне според Kotaku, и всъщност дори не е истинска облачна игра.

Какво казват играчите: Има няколко доклада по темата в reddit. Отношението там обаче е по-скоро положително.

  • PM_Your_Green_Buds има добри преживявания с поне една кратка сесия: “Тествах го на iPhone и iPad с различна интернет връзка от Xbox. RDR2 работеше и беше доста бърз. Все още имам дълга сесия, която да опитам. "
  • Bleachjit също е доволен и дори използва новия контролер Kishi от Razer, с който има проблеми: “Красиво. Малко се боря с контролера. С Razer Kishi. Искам да конфигурирам бутона за начало да работи като бутон за начало на контролера на Xbox. "
  • Deeptrip, от друга страна, се оплаква, че връзката е лоша въпреки близостта до рутера и конзолата: „Моята връзка през iPhone е лоша и съм само на около 2 метра от моя рутер и моя Xbox.“

Според играчите изглежда, че работи, дори ако процедурата на iOS е много по-сложна, отколкото на Android, където използвате "истински" игри в облак и не е нужно да превключвате конзола между тях. Така че можем само да се надяваме, че Apple отново ще се поддаде и все пак ще позволи игрите в облак като на Android. Все още можете да играете чисти мобилни игри за iOS толкова дълго.

Източник (и): Kotaku