В началото събитията донесоха нови режими на Fortnite - сега те популяризират игри в магазина

Издателят Epic иска да създаде своя "Магазин за игри ", за да се конкурира със Steam. Напоследък Fortnite е тяхната атака. Защото кросоувър събитията вече не са свързани с телевизионни сериали или спортове, а с други игри като Borderlands 3 или Star Wars: Jedi Fallen Order. Те могат да бъдат закупени от Epic Games Store.

Ето как са били събитията във Fortnite: От май 2018 г. има малко странна тенденция във Fortnite да има "кросоувър" събития с известни марки.

Първото голямо кросоувър събитие се проведе през май 2018 г. По това време Fortnite достигна върха на своята актуалност за поп културата.

По това време "Танос ", супер злодей с титанични размери, изведнъж се появи във Fortnite. Marvel: Infinity War току-що започна фантастично по кината в края на април.

Танос беше вграден директно в играта: ръкавица падна от небето. Който намери това, стана супер злодей във Fortnite.

Това беше наистина добър, разнообразен режим на игра, който дойде нов за Fortnite безплатно.

Странни кросоувър събития във Fortnite

Танос беше просто прелюдия към цяла поредица от кросоувър събития, които варираха от очевидни (Джон Уик) до напълно странни (Weezer):

 • Имаше кросоувър събития с всички 32 отбора в НФЛ
 • събитие с Майкъл Джордан и обувките му
 • събитие с DJ Marshmello, който се представи на живо във Fortnite - това беше огромно събитие по онова време
 • Странен кросоувър между Fortnite и групата "Weezer ", която има свой собствен увеселителен парк
 • Fortnite направи нещо на Батман
 • с Stranger Things
 • или с Джон Уик, след като повече или по-малко имитираха Киану Рийвс с първа кожа

През цялото време това винаги бяха кросоувъри, при които Fortnite работи заедно с подходяща марка за поп култура.

Винаги зад нея имаше ясен търговски намерение. Дори производителите на другите марки понякога да казват какви огромни фенове на Fortnite са.

Някак си беше станало „нормално“. Fortnite беше толкова огромен, че сега други "огромни марки " искаха да се обединят с него.

Фокусът беше върху търговията и разнообразието. За играчите обаче често имаше наистина страхотни събития. Акцентите определено бяха „новите режими на игра“ около Marvel и събитието Marshmello.

Fortnite вече прави нещо с "Игри "

Сега това е различно: Междувременно това се промени. Epic Games вече използва играта Fortnite за "кръстосана промоция " за видео игри, които се продават директно в техния магазин:

 • През август започна кросоувър с Borderlands 3 - играта се продаваше изключително на компютър в Epic Games Store. Играчите могат да получат съответстваща козметика Borderlands 3 във Fortnite, дори на част от картата е придаден вид на Borderlands
 • Сега през ноември започва кросоувър с новата игра от EA. Играта „Star Wars Jedi: Fallen Order“ също е достъпна в Steam, но ако я купите изключително от Epic Games Store, ще получите специален скин Fortnite там

Epic може да рекламира "нови игри " специално във Fortnite

Ето защо е важно: Fortnite се счита за игра, която привлича особено млада целева група: играчи между 10 и 16 години.

„Междузвездни войни“ и „Гранични земи“ са франчайзи, които са добре утвърдени сред "по-старите " играчи, но също така зависят от откриването им от нови играчи:

 • Следователно е привлекателно за издателите, когато целевата група „млад Fortnite“ узнае за техните игри.
 • За Epic Games е възможност да рекламирате собствения си магазин по-силно и да го поставите в центъра на вниманието.

Много варира до каква степен това „кросоувър“ събитие носи нещо ново за Fortnite. Докато предишните събития в Marvel или Borderlands 3 внесоха разнообразие във Fortnite, новата сделка със Star Wars: Jedi Fallen Order е доста ограничена.

Парче от Borderlands във Fortnite.

Със сигурност играе роля в преговорите с издателите, че Epic е в състояние да предложи на компаниите за игри да информират целевата група играчи на „Fortnite“ за пускането на новата игра.

И какъв по-добър начин да направите това, отколкото с подобни събития по време на игра?

Самите те казват, че Epic Games си е поставила за цел да атакува Steam, но изглежда, че сега са намерили други начини вместо "изключителни заглавия". Като издател използвате най-големия успех, който имате като игрално студио: Fortnite.